FAQ´S

Här finner du frågor och svar om Soladeys joniska tandborste. Mer information finns även på www.soladey.com


Finns det några bevis på att Soladey joniska tandborste är effektiv?

Joner och dess egenskaper är vetenskapligt etablerat sedan många år. Soladey var den första jon-tandborsten som patenterades och utvecklades i Japan. Klinisk litteratur om jonisk rengöring / tandborstar är tillgänglig från dentala högskolor i Japan och Kanada. Tandborstar med jon-halvledare har visat sig vara mycket effektivt vid  tandborstning och plackborttagning – utan användning av tandkräm eller hård borstning av tänderna med slipande kemikalier.

Research and Patents hitter du här:
Här finns några kliniska studier.

Är det Soladey tandborste säker för barn att använda?

Ja, Soladey tandborsten helt säkert och skonsamt för barn. En av de kliniska Testerna utfördes på skolbarn och Soladeys jon-tandborstar visade sig fördelaktig för deras munhygien. Många föräldrar upplever att Soladey tandborstar har bidragit till att minska den tid deras barn tillbringade hos tandläkaren.

Kommer tänderna bli gula om tandkräm inte används?

Friska tänder är naturligt benvita till färgen, och för hård borstning och/ eller kemiska vitmedel kan faktiskt göra skada på tänder och tandkött med tiden. Lätt borstning med vatten och en jonisk tandborste hjälper till att återställa den ursprungliga färgen genom att ta bort bakterier och plack. Om du vill använda tandkräm för smak, behövs endast en mycket liten mängd. Löddret från tandkrämen bör ej täcka staven. Ekologiska tandkrämer utan kemikalier rekommenderas. Annars är någon droppe pepparmintsolja eller likande att rekommendera.

Behöver jag fortfarande använda tandtråd?

Absolut. Tandtråd rengör svåråtkomliga områden mellan tänder och tandkött. Fördelen med Soladeys jon-tandborste är att den vetenskapligt avlägsnar plack precis som en magnet drar partiklar ur en smal spalt. Tandtråden bör nu allt mer effektivt minska risken för tandköttsinflammation.

Behöver  Soladey tandborstar ett batteri?

Nej!  Soladey-tandborsten är en manuell tandborste. I själva verket är vi motståndare till tanken på att sätta något elektriskt i munnen. Den joniska rengöring, borstning är solcells-driven. Om du har vanlig belysning i badrummet är det mer än tillräckligt för den inbyggda solpanelen att driva skapandet av negativa joner. Det finns inga rörliga delar att ersätta, undantag för borst- huvuden som ersätts inom samma tidsram som din vanliga tandborste. Handtaget och titan jon-genererande staven kan hålla för evigt om de rengörs och vårdas ordentligt. Observera att frätande oljor eller ämnen kan mattera materialet.

Är jon-genererande halvledaren i Soladey tandborsten säker?

Titandioxid, den metall av vilken den jon-genererande staven görs, löses inte upp eller korroderar i vatten, så det är helt säkert. Inga säkerhetsproblem alls har framkommit Soladey s 2.000.000 nöjda användare i Japan.

Vad är livslängden på det joniserande tandborsthandtaget?

Med rätt användning och skötsel, kan din joniska tandborste hålla din livstid. Precis som till alla tandborstar rekommenderas regelbundet borst byte. Men en lättare borstning,(du behöver inte borsta hårt utan ett milt tryck räcker) med den joniska borsten från Soladey, vilket gör att själva borsthuvudena kan få längre livslängd. Tandborsten, framförallt solcellen är känslig för hårda stötta och bör förvaras så den inte kan ex ramla ner på hårt underlag.

Kan Soladey tandborstar användas för att rengöra tänderna som inte är original, såsom porslin, smälta metall kronor?

Ja, Soladey tandborsten minskar effektivt plack och ger en antibakteriell effekt även på modifierade tänder.

Kan Soladey tandborsten användas med tandställning?

Soladey tandborstar hjälper neutralisera bakterier för dem som använder tandställning. Borsta försiktigt för att undvika att skada materialet på tandställningen.

Måste jag vara i badrummet eller vid handfat för att använda Soladey tandborste?

Med Soladey tandborste, behöver du inte längre vara i ditt badrum eller nära en diskho att borsta tänderna, eftersom inget vatten behövs, bara din saliv. Många människor njuter av denna funktion, eftersom de nu kan borsta tänderna nästan var som helst, när som helst. Däremot så rekommenderas det inte att borsta av tungan utan att kunna skölja av borsten.

hej! hur kan det vara bra att utsätta sig för strålning då man använder en jonisk tandborste? inte särskilt insatt så ni får gärna förklara 🙂 då jag googlar joniserad strålning framkommer enbart negativa effekter..

Jag ska försöka svara på dina frågor så bra och enkelt som möjligt. Jag har dubbelkollat din fråga med den australiska distributören. (som också jobbar med skydd mot elektomagnetisk strålning)

Tandborsten kräver/ använder ungefär lika mycket ström som en solcellsdriven miniräknare. (tror det rör sig om ca 1,2volt) Det tandborsten däremot inte behöver är tandkräm. Enkelt uttryckt skapar solcellerna en elektronström i själva borsten, som i kombination med syran i munnen börjar bryta ner plack på en molekylär nivå och tar kål på bakterierna i munnen.

Positiva joner är skadlig energi som skapas av elektromagnetisk strålning, elektromagnetisk frekvens och geopatisk stress (skadlig jordstrålning).

Plack, bakterier och tandköttsproblem skapar också positiva Joner.

Negativa joner är det som är skapat av Moder Natur vill säga skogar, hav etc. Titaniumstaven i tandborsten, plus ljus (antingen naturligt ljus eller ljus i badrummet) och vatten/saliv kombineras för att skapa negativa joner.
Plack och bakterier kan inte överleva i en “Negative Ion” miljö. Så det är därför tandborsten är så effektiv för att minska dessa saker.

Så jag är inte säker på vad du menar med farlig joniserande strålning, tandborsten skapar bara friska negativa joner, inte positiva.