Hur används Soladey

Att använda Soladey´s  joniska borste

Det är enkelt och lätt att borsta tänderna och hålla sig fräsch i munnen  (utan tandkräm om du så vill).
Allt du behöver är din Soladey-tandborste och lite vatten och ex badrumslampan tänd. Gör så här:
1. Blöt tandborsthuvudet med vatten.
2. Borsta tungan några gånger, börja längst in och borsta utåt.
3. Skölj tandborsten noga i rinnande vatten efter tungborstningen.
4. Borsta tänderna.
5.Skölj inte munnen efteråt, utan behåll jonerna och det höjda ph-värdet i munnen.
I USA rekommenderar man att saliven ska sväljas efter tandborstningen, en basisk lösning som är bra för oss,
(men du väljer själv hur du vill göra).
Rengör staven med jämna mellanrum

Här kommer den långa och utförliga rekommendation för användning enligt tillverkaren:

 • Efter vätning av borsten och halvledaren med vatten (saliv är tillräckligt utomhus – * se anmärkning nedan) börja med att borsta tungan utan att använda tandkräm, i synnerhet direkt på morgonen efter att magsyra har samlats under natten.
  Borsta från baksidan av tungan (ej i halsen!) Till spetsen av tungan. Du kan se missfärgningar på borsten (koncentrerade bakterier och ackumulering av syror), och se till att du sköljer borsten med vatten upprepade gånger för att ta bort denna film.
  När du känner borsten och tungan är tillräckligt ren kan du arbeta på tänderna/ tandytor  och nu kommer det att finnas mindre koncentration av bakterier i munnen.
  Tänk på att tungan allmänhet bär de flesta av munnens bakterier!
  Fortsätta att borsta tänderna lätt och grundligt på samma sätt som med en vanlig tandborste. Koncentrera dig på att borsta tänderna stället för att ta i hårt. Borstar du lättare blir också trycket på tandköttet mindre och detta hjälper till att bekämpa gengivitis (tandköttsproblem/ inflammerat tandkött).
  Detta är anledningen till att vi rekommenderar ett normaltryck.
  Till skillnad från en konventionell tandborste, behöver du inte borsta med hårt tryck, därför så kan ett medium huvud tränga in i mellanrummen mellan tänderna mer effektivt än ett mjukt huvud och utan att ta i.

* OBS: Saliv är tillräcklig för att borsta tänderna utomhus, men vi rekommenderar inte att du borstar tungan utomhus utan en källa till rinnande vatten tillgängligt att rengöra borsten.

 • Se till att det finns en tillräcklig ljuskälla (naturlig eller artificiell) som krävs för att aktivera halvledaren. Eftersom Ion5 har en solcell så håller den staven aktiverad även långt inne i munnen. Ju ljusare källa desto bättre resultat. Du kommer att märka att din saliv kommer skumma något när tandborsten fungerar effektivt. Om du använder tandkräm, använd mycket lite eftersom det kan skumma över stången och blockera ljuset från att nå den.
 • Skölj inte munnen efteråt, eftersom jontandborsten ökat ph-värdet i munnen (syran minskar).
 • Se till att du rengör stången, titanium-staven efter varje användning, framförallt om du bor i ett område med hårt vatten. Ta försiktigt bort handtaget från huvudet och rengör stången, till exempel med en borste (gammal tandborste eller en begagnat huvud). Om stången har beläggningar av plack, bakterier eller annat fungerar joniseringen sämre.
 • Vi kan rekommendera ett naturligt munvatten om du saknar smaken av tandkräm. Några droppar av naturlig mintolja eller oregano olja kan fungera bra.
 • Kom ihåg att inte kasta bort handtaget och staven!
 • SÄKERHET: Se till att du håller borsthuvudet fäst vid handtaget och staven hela tiden förutom under utbyte av borsthuvud samt rengöring av staven. Lämna aldrig tandborsten eller handtaget och stav nära barn eller spädbarn!

Byta borsthuvudet

För att hålla din Soladey tandborste fräsch och fungera med maximal effektivitet, byt ut borsthuvudet regelbundet, så ofta som du skulle ersätta en vanlig tandborste. Vi rekommenderar byte var 2 till 3 månader eller när borsten börjar kurva utåt. Figuren nedan illustrerar den korrekta metoden att ersätta borsten:

Isärtagning:
Dra huvudet och handtaget varandra längs axeln.

How-To-Use Soladey J3X

Insättning:
Sätt huvudet i handtaget ordentligt.

Vrid inte och/ eller böj huvudet och handtaget under isärtagning och insättning.

Rekommendationer

 • Efter användning, skölj tandborsten och gör rent från ev. tandkräm som kan ha fastnat i plast halsen, borsthuvudet eller halvledare.
 • Skilj inte borsten från handtaget förutom att byta eller vid rengöring av staven.
 • Stoppa aldrig halvledaren i munnen utan borsthuvudet.
 • Om halvledaren skulle lossna, sätta in den i sitt hål i handtaget.
 • Använd inte frätande medel på tandborsten eller handtaget så materialen utarmas.

Kost

Den bakteriella populationen i munnen har direkt inverkan på kroppens hälsa, på samma sätt som din tarmflora kan påverka din allmänna hälsa. Med dagens kost är det en utmaning att hålla balansen. Soladey bidrar till att bekämpa och neutralisera de syror som orsakar dålig andedräkt och karies, och effekterna kan bli kännbara långt efter du har borstat klart!

Drick mycket vatten dagligen för att rengöra och hjälpa alla kroppsfunktioner. Undvik socker och starkt koncentrerade livsmedel och drycker.